martes, 27 de abril de 2021

Relato 370

 

                                               69

Joan escup un pèl de la boca i se'l queda mirant com es recargola per l'aire fins dipositar-se al terra, un terratzo fosc ple de taques grises de diferents mides i tonalitats, on es confon fins perdre'l de vista.

Es queda així una bona estona, assegut a sobre del llit, amb la mirada perduda, tractant d'endevinar on ha caigut aquell pèl i d'altres anteriors i se n'adona del  munt de partícules que en suspensió floten i que són delatats pel besllum de la finestra mig entornada.

Pensa que en un altre moment s'hagués encès una cigarreta i s'hauria entretingut mirant les volutes de fum cargolant-se per l'aire del dormitori i que segurament estaria escopint enlloc de pèls enganxosos, gruixuts brins de tabac. Però això tant fa, és passat, Joan no fuma. Va deixar-ho fa mesos, abans que entrés en vigor l'actual legislació que prohibeix fer-ho en llocs tancats. Tampoc li ve de gust, de fet no li ve de gust ni vestir-se ni anar-se'n.

Però és hora de tornar a casa, encara entra claror pel finestral, són gairebé les nou i el llit és desfet.  Pensa que ha estat bé, que sempre està bé amb Pat i li sembla que ella també s'ho ha passat bé, pensa que podria preguntar-li, encara que és una pregunta arriscada, perquè cada persona sent fins i tot la mateixa experiència de maneres tan diferents que fa sovint esfereïdor parar-se a escoltar la resposta. Amb tot, Joan deixa de resseguir l'infinit estel de punts grisos del terratzo i la pols que brilla en suspensió i espavilant-se alça una mica el cap i osa preguntar-li:  

                —T'ha agradat.

                De seguida prem amb força les mans i se les frega, les té suades, se les passa pel cabell mentre tanca els ulls i ho fa diverses vegades, se les eixuga així, celebra haver-s’hi atrevit, ell mateix s'ha sorprès de la veu profunda que ha emès, una veu gruixuda i nítida com feia temps no s'havia escoltat, segura i alhora relaxada embolcallada amb un to de molta tendresa.    

               —I tant!, Joan, llarg i delicat com a mi m'agrada. I a tu?

               Patrícia, de bocaterrosa, s'ha donat la volta per respondre'l. El llençol li cobreix les cames però deixa luxuriós mig cos al descobert. Te uns pits grossos amb uns mugrons prominents i estirada mig  de costat, com ara es troba, els pits li pengen tremolosos un sobre l'altre. Du força maquillatge, pestanyes postisses i uns llavis engrossits, potser artificialment, però que arrodoneixen la seva cara picardiosa.

                  Joan s'alça del llit i s'apropa a la finestra i la llum rogenca del carrer l'il·lumina el tors nu. Veu que en l'edifici del davant una dona grossa amb un davantal i una galleda rega les plantes del balcó i deixa anar amb descuit l'aigua al carrer. Més avall una parella que passa per la vorera s'hi aparta al caure'ls-hi l'aigua a sobre, remuguen entre ells, alcen els caps i els braços i esbronquen a la dona. Aquesta es fa la desentesa, acaba la feina, desa la galleda en un racó i es resguarda dintre casa. El sol es vermell i ja no es veu, només resta el resplendor darrera del fotimer d'antenes i edificis alts de la gran ciutat.

 —És tard, Pat, he de tornar a casa.     

No hay comentarios:

Publicar un comentario